Mehmet Meto Anaokulu

Mehmet Meto Anaokulu Hakkında

Faaliyet Durumu Aktif

Vizyonu

Toplumsal ve milli manevi değerlere bağlı, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, kendine güvenen, kendisi ve çevresiyle barışık, mutlu, iç disiplin ve sorumluluk duygusu gelişmiş, sosyal ilişkileri güçlü, işbirliği ve takım çalışmasına istekli, değişik görüş ve düşüncelere saygılı, yeteneklerini ve yaratıcılığını kullanabilen, çevreye ve doğaya duyarlı, öz bakım becerilerini kazanmış, kendi hakkını ve başkalarının hakkını koruyabilen, türkçeyi doğru ve düzgün kullanabilen çocuklar yetiştirmek; fiziksel donanımımız, eğitim etkinliklerimiz ve çalışan personelimizle yalnızca çocuklarımız için değil aynı zamanda anne ve babalar için de özgün, kaliteli, nitelikli tanınan ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmaktır.

Misyonu

Her çocuğun birbirinden farklı özellikler taşıyan bir birey olduğu ilkesinden yola çıkarak; araştıran, sorgulayan, yaparak yaşayarak öğrenen, paylaşımcı, atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bireyler yetiştirmeyi, yaşayarak, görerek, deneyerek eğitim yapmayı, okul-aile işbirliğini destekleyerek, eğitimi sürekli hale getirmeyi, çocukların gelişim düzeylerini (duygusal, bilişsel, sosyal, psiko-motor, dil), ilgi ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak eğitim vermeyi, farklı materyal ve oyuncaklarla çocuklardaki uyarıcı sayısını arttırmayı, çevre tarafından tercih edilen örnek bir okul olmayı, çocuklarımızı ilköğretime en iyi şekilde hazırlamayı, eğitim etkinliklerin değerlendirilmesinde belirlenen hedeflere ne ölçüde ulaşıldığının tespitinin yapılarak planlamayı bu sonuçlar doğrultusunda yapmayı, topluma ve doğaya saygılı duyarlı bireyler yetiştirmeyi kendine misyon edinmiştir.

Başarılar

Sağlık bakanlığı ile milli eğitim bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği il sağlık müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan ´´beyaz bayrak´´ almaya hak kazanmıştır. sağlık bakanlığı ve milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan denetimde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşulları uygun bulunduğundan ´´beslenme dostu okul sertifikasi ´´almaya hak kazanmıştır. okulumuzda isveç koordinatörlüğünde ab stratejik ortaklık k2 erasmus+ projesi “democracy for children in preschool” yürütülmektedir. meb her sınıfın bir yetimi var projesini yürütmektedir. meb değerler yolculuğu projesi okulumuzda yürütülmektedir. tsf okulöncesinde satranç projesi okulumuzda yürütülmektedir. ayrıca okulumuzda şiir, drama ve günün fotoğrafçısı projelerimizde yürütülmektedir.

Yerleşim özeti